MAMMAS KÄRLEK!

Två veckor..

Publicerad 2008-12-30 10:14:12 i "M",

Hej hej, nu var det ett bra tag sedan jag skrev ett inlägg och folk börjar undra om jag gått i väggen eller något men nejdå, jag njuter bara utav min mamma ledighet. Dessutom så har ju tyvärr inte jag något internet hemma. Just nu är jag och william i malmö och jag passar på att blogga när han sover så skönt. Idag har jag shoppat lite åt mig själv och blev ganska nöjd, fast tröjan jag köpte var aldeles för stor så det blir ett byte på den. Snart är det nyår och allt också, för två dagar sedan var william två veckor gammal och jag kan fortfarande inte förstå att den vackra varelsen är min son, allting är fortfarande för bra för att vara sant...


Tänk när han låg där inne och sparkade sin mamma för fullt, det gör han fortfarande..

Nu tycker jag tiden går så fort och han blir så stor, snabbt!
På Julafton var vi hemma hos min mamma och mina syskon vart där, vi hade det jätte mysigt och till och med lille William fick klappar, fast dem fick pappa öppna.. På nyår har vi faktiskt inte bestämt något så vi får se vart det bär av, talade om för "M" att han fick lösa det. Mig kvittar det men det måste vara ett barnvänligt ställe så lilleman kan få lugn och ro samtidigt.. Nu ska vi faktiskt åka hem igen och eftersom vagnen blev hemma så blir det bärsele för williams del. Han satt i den hela dagen igår och hade det mysigt hos Moster, *Just nu ligger han och sparkar och har sig, livet kan inte vara lätt när man är halvt blind och helt stum, hehe.. Nej nu kallar ystad. SKa se om min sötnos har fått sitt personnummer idag=) Ha det bra..

Förlossningen

Publicerad 2008-12-20 21:13:39 i "M",

Så, då var det väl dags att tala om för alla dem som vill veta hur förlossningen gick till.

Allting började Vid nio tiden i lördags kväll då "M" kom hem ifrån hörby. Vi satt i soffan och spelade lite playstation när jag med väldigt korta mellanrum hade känningar i magen. "M" bad mig ta tiden mellan och det visade sig på 2,28.
Han frågade mig strängt hur mycket det var mellan och jag som var helt förstummad och rädd svarade länge.. Jag ringde till sjukhuset och frågade vad jag skulle göra, beskrev hur jag kände och så..
Hon sa åt mig att det bara var början på förlossningen och att jag skulle lägga mig i ett bad. hon a att det hela lät som förverkar och att det förmodligen skulle gå över. Jag la mig i badet och det hela blev bara mycket värre! Smärta var så oerhört läskig och jag blev fruktansvärt rädd. Jag klev ur badet och gick till "M" igen som inte visste vad han skulle göra.
Jag gick fram och tillbaka i lägenheten och hade så ont, jag skrek åt mathias att vi måste fixa smärtstillande, i form av alvedon eller dyligt. Han söprang över till grannen men ingen som öppnade. Arg och utmattad som jag var tog jag telefonen och ringde bb igen och talade om för henne att jag orkade nog inte mycket mera nu och att det gjorde mycket mer ont nu än förr. Hon sa åt oss att komma in och det gjorde vi, Jag trodde jag skulle mörda "M" som körde som en idiot enligt mig, blev ju inte direkt bättre utav hålorna i vägen..


Väl inne på sjukhuset skulle dem undersöka mig och kom fram till att jag stod öppen hela 6 cm, på bara en timme! Dem sa åt mig att detta hade gått väldigt fort och så skulle det förhoppningsvis fortsätta. Vi begav oss till ett förlossningsrum och dem demonstrerade för mig hur man använde lustgasen, jag stod upp hela tiden och vi satte på musik som avslappning, jag dansade mig fram och tillbaka i rummet och när jag kände att det börjde göra ont så tog jag masken till lustgasen, Efter någon timme så hjälpte den ite längre och jag kände mig bara illamående, min mamma kom också in till sjukhuset efetrsom "M" ringt henne. Han är så gullig och så omtänksam. han började nästan gråta, men det kommer vi till =) Dem gav mig massage i ryggen där inne och jag vandrade fortfarande runder, efter en kort stund togs det hål på mitt vatten och då började det på riktigt, jag kunde nu krysta varje gång det kom en känning.
Vi satte mig på en förlossningspal först med "M" bakom mig på en stol och med en sköterska framför. Jag som inte varit på några kurser eller informationer innan förlossningen tyckte det var jätte svårt att veta hur man skulle bära sig åt, jag tog ju i så gott jag kunde. Eftersom jag inte tycktes få någon kraft på pallen tillbades jag att lägga mig på sängen vilket gjorde så fruktansvärt ont så det gick inte, istället fick jag sätta mig på huk varje gång jag fick en känning, och ta tag i antingen sängen eller "M" när jag skulle krysta. Efter det fick vi testa sängen igen och jag fick ligga som en groda på rygg, med mina ben mot sköterskornas höfter. Efter detta tog det inte lång tid innan jag kunde känna huvudet på honom, jag kände ofta eftersom jag ville ha möda för det jag gjorde. Så det inte var helt förjäves som jag låg där och krystade, efter ett tag sa jag åt dem att jag inte klarade det längre och då svarade dem mig : -Då får vi sitta här tills du komit på hur du vill lösa det då.. Blev verkligen jätte paff eftersom jag trodde jag skulle få medlidande.Efter ytterliggare en stund sa både min mamma och 'M" att jag var helt slut och förmodligen inte skulle klara av mycket mera. När jag låg där och krystade och kände mig för hela tiden så märkte jag hur "M" blev jätte känslig, han talade hela tiden om för mig hur duktig jag var och att han nästan började gråta. han höll hela tiden om mig och fanns alltid där, precis som min mamma. efter en stund kom äntligen lillen över den här tappen och han sjönk ut mellan verkarna. mitt i en krystning så sätter han sig fast i mitt ben, han sjunker inte tillbaka som dem ska utan han fastnade och detta gjorde fruktansvärt ont, jag hade liksom hans ben mellan mina ben och kunde inte göra något åt det, jag krystade och krystade hela tiden, även om jag inte hade en värk, sköterskan sa åt mig att jag absolut bara fick krysta under värkarn. Jag skrev nog fruktansvärt mycket för det gjorde så himla ont, och när jag sedan fick nästa värk så kom han ut, det kändes som om hela min klitoris skulle dela sig på mitten, smärtan var så fruktansvärd och hemsk. Men vilken lättnad det var när dem väl drog ut det lilla livet. Och vilken stolt mamma som lös upp när jag fick honom i famnen, "M" ville absolut inte klippa navelsträngen så mamma gjorde det=) Klockan var 05,06 när han kom till världen och den dagen och den stunden är den lyckligaste i mitt liv. att få se sitt barn efter en nio månaders lång längtan, det är så speciellt och underbart att få uppleva detta, trots att det gör så sjukt ont. Efter detta åkte mamma och magnus hem och jag och "M" fick en stor säng som hela familjen låg i =) jag sov ingenting på hela natten utan studerade bara min son, från topp till tå låg jag och tittade på honom. Han kissade på "M" efter ett tag och somnade sedan.

Han var 51 cm lång och vägde 3955 gram,

Så, det var väl det hela ifrån dagen då William föddes=)

Sean William HultquistLite nytagna bilder på min gullunge=)


Veckan..

Publicerad 2008-12-18 10:35:28 i "M",

Nu känner jag mig ganska upvilad och måste ju därför skriva lite om vad som hänt under veckan, förutom att min skönhet kom till världen..

Har insett att jag och Pernilla faktiskt har sååå mycket gemensamt, trivs jätte bra tillsammans med henne när vi ses och när vi snackar bebisar. Vi gjorde ett besök på Bb i tisdags eftersom William skulle ta en massa prover och efteråt var det fika på café Diana som gällde. Verkligen trångt för två stycken som skulle ta med sig vars en barnvagn in, men allting är möjligt=)

Måste bara säga tack till alla som också ringer och som skriver och gratulerar, känns verkligen skoj att så många bryr sig.

Nu har jag tyvärr inte tid längre för jag och lilleman ska åka hem=)

Sean William Hultquist

Om

Min profilbild

Caroline Hultquist

En blogg om det kommande familjelivet och alla dess frestelser, samt om mig och mina närmsta...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela